Oana Angelescu

Partner

0750 168 916

office@tsalaw.ro

BIO

Oana este membră a Baroului București din anul 2015, având peste 8 ani de experiență în domeniul avocaturii.

Și-a început cariera ca avocat colaborator în una dintre cele mai prestigioase societăți de avocatură din București. Ulterior, a fost numită director juridic al diviziei de recuperare a unui grup internațional de companii focusat pe recuperarea de creanțe.

Înainte de înființarea societății Angelescu, Sandu, Oana a fost director juridic al unui fond român de investiții, activitatea sa concentrându-se pe diverse tipuri de investiții din domeniul imobiliar, pe recuperarea/administrarea creanțelor, precum și pe investițiile cu capital privat.

Experiență

Oana s-a specializat în dreptul afacerilor, fuziuni și achiziții, contracte comerciale, precum și în activități de due dilligence în legătură cu achiziția de părți sociale/acțiuni din societăți ori în legătură cu achiziția de proprietăți imobiliare.

Ea sfătuiește clienții în domenii foarte variate și multidisciplinare, oferind asistență în legătură cu contracte de servicii complexe, precum și privind aspecte ce țin de fuziuni și achiziții, aspecte de guvernanță corporativă în cadrul unor structuri complexe transfrontaliere de grupuri de societăți, operațiuni de transfer de acțiuni, lichidări.

Serviciile de asistenta juridică oferite de-a lungul timpului au inclus: recomandări privind structura tranzacției, întocmirea documentelor tranzacției, asistarea clientului în timpul negocierilor acestora și sfaturi specifice privind condițiile de îndeplinire a tranzacției și finalizarea tranzacției.

De asemenea, ea acordă asistență în legătură cu procesul decizional din cadrul adunărilor generale ale acţionarilor din diverse companii.

• Asistență acordată pentru achiziția unei pensiuni în Vama Veche, Romania.

• Asistența acordată pentru vânzarea întregii participații dintr-o societate ce are ca obiect fabricarea de înghetată.

• Asistență acordată unei companii locale de procesare a cărnii în ceea ce privește vânzarea unui pachet de 100% din acțiunile deținute către un fond de investiții strain.

• Asistență acordată unor societati straine in legătură cu vânzarea participațiilor majoritare deținute în cadrul unor societăți din România.

• Asistență acordată unui grup de societăți din România în ceea ce privește achiziția de diverse proprietăți imobiliare în București și în alte orașe din România, în scopul realizării de proiecte imobiliare.

• Consilierea unui grup internațional care se concentrează pe managementul alternativ al activelor, investițiile imobiliare și recuperarea datoriilor, cu o poziție de prim rang în Europa Centrală și de Sud-Est.

• Asistarea organizației menționate mai sus într-o gamă largă de subiecte multidisciplinare, în primul rând acorduri sofisticate de servicii NPL, fuziuni și achiziții, precum și pe aspecte de consultanță corporativă în legătură cu o structură complexă, transfrontalieră de grup.

• Reprezentarea unui club important de fotbal din România atât în probleme corporative, cât și de soluționare alternativă a litigiilor în fața Ligii Române de Fotbal, a Federației Române de Fotbal și a Curții de Arbitraj pentru Sport.

Baroul București

2017 – Avocat definitiv

2015 – Avocat stagiar

2015 – Masterat in Arbitraj Comercial Internațional, Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti.

2015 – Licență în drept, Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti.