Mădălina Sandu

Partner

0750 168 916

office@tsalaw.ro

BIO

Mădălina este membră a Baroului București din anul 2015, are 8 ani de experiență în domeniul avocaturii.

Înainte de a înființa societatea Todeilă, Sandu S.P.A.R.L., Mădălina a dobândit experiență relevantă în două dintre cele mai prestigioase societăți de avocatură din România.

De asemenea, ea este asistent universitar doctorand la Facultatea de Drept din cadrul Universității Nicolae Titulescu pentru materiile Dreptul Comerțului Internațional și Contracte Comerciale Internaționale/Arbitraj Internațional.

Experiență

Madalina s-a specializat în domeniul litigiilor comerciale, precum și în arbitraj national și internațional. Mădălina a reprezentat clienți în proceduri arbitrale organizate potrivit regulilor ICSID, ICC, CCIR, ocupându-se, între altele, de dispute complexe între state și investitori, proiecte de infrastructură și construcții, asocieri în participațiune transfrontaliere, etc.

Pe de altă parte, ea are o experiență semnificativă în domeniul litigiilor comerciale domestice din domenii extrem de variate, precum construcții și proiecte de inginerie complexe, asigurări și domeniul bancar, dispute administrative privind emiterea avizelor și autorizațiilor necesare pentru construcții, tranzacții comerciale complexe, dispute comerciale internaționale, etc.

• Asistență acordată unui investitor în două proceduri arbitrale organizate sub auspiciile ICSID cu privire la încălcări ale Tratatelor Bilaterale de Investiții.

• Asistență acordată unei companii deținute de Statul Român într-o procedură arbitrală derivată dintr-un contract FIDIC organizată sub auspiciile Camerei Internaționale de Comerț.

• Asistență acordată unei importante societăți de construcții în domeniul medical în trei proceduri arbitrale organizate sub auspiciile Camerei Internaționale de Comerț.

• Asistență acordată companiei mai sus menționat și în cadrul unor proceduri complexe de negocieri cu beneficiarul final cu privire la proiect.

• Asistență acordată unei companii străine într-o procedură arbitrală legată de construcția unei autostrăzi în România;.

• Asistență acordată unui client în legătură cu un proiect imobiliar ce urma să fie dezvoltat în București, cu o valoare de 5 milioane de Euro și acordarea de asistență cu privire la activitatea investitorilor implicați în proiect; reprezentarea clienților în diverse proceduri în fața instanțelor de judecată în legătură cu efectuarea investiției.

• Asistență acordată mai multor categorii de clienți în fața instanțelor de judecată în legătură cu obținerea documentațiilor de urbanism pentru dezvoltarea unor proiecte imobiliare.

• Asistență acordată mai multor categorii de clienți în proiecte din domeniul bancar, precum și în dispute privind asigurările.

• Asistență acordată mai multor categorii de clienți în proiecte din domeniul bancar, precum și în dispute privind asigurările.

Baroul București

2017 – Avocat definitiv

2015 – Avocat stagiar

Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti.

2019 – Doctorand în Dreptul Comerțului International

2015 – Masterat in Arbitraj Comercial Internațional

2014 – Licență în drept